Monday, 20 June 2011

Habit Pelikss Wa - Aku dan henpongg

Assalamualaikum.. Muninnkkk~~~


Wa kasi bahasa gengster siket pagi ni.. gedebe mcm geng KL Gengster tak? 
Haa, wa gedeber-gedeber pon tapi ade lemah siket laa.. 
Wa ni dalam kategori agak pelikss.. 
Segengster-gengster wa, wa pon ade la kelemahan.. 
Wa akui tiada manusia yang cukup sempurna! 



Wa bukan penakut, wa memang hati cekal tabah..
Kucing kat blok pon takut sama wa..
Napak wa, lari macam dunia dah tade hari esok..
Pehal lu kucing??? Nak aje wa buat BBQ kucing.. grrrr



Wa emm wa errr..
Takut dan tak kan dan tade keyakinan
ANGKAT CALL FROM MISTERIOUS PERSON..
Hihihihihi.. Kak Limah makan budakkkkkk~
Misterious person which is number not in my contacts..
Haa.. gelak la korang sepuas-puas nyee..
Mesti ade orang cakap..
"Ape ke bongoi pompuan neh??"



Apo ko polik bona henpongg pocik ni???


Dulu tak ketara sangat penyakit ni..
Sampai la wa dengar mitos mentos..
Ade yang sebar santau jampi serapah kot henpong kan..
Dari situ agak ketara ketakutan dan kekurangan wa ni..



Kesimpulan dan Pengajaran


Janganlah kamu koling-koling wa..
Wa nampak je ganas, tapi tak berani angkat..
Just message wa..
Lagi Jimat.. Berjimat cermat amalan digemari ramai..
or before koling kenalkan diri lu dulu..
Baru gengster sejati dok kenalkan diri..

Bubyeeeee.. :)


Kosa kata hari ini..
Gedeber = gengster or ganas..

Thanks for reading ♥ =)

Sunday, 19 June 2011

Ketagihan agak terukkk..

Hi, assalamualaikum.. :)

Aishh.. ketagihan aku dah agakk terukkk sekarang ni.. seminggu wajib kena amek bukan sekali, dua kali, kalau lebih mampu ambik lebih dari dua kali benda ni.. tak mampu nak beli hari-hari mak enon oiii.. benda ni kalo tak sedap, aku tak ketagihan.. argghh.. kalo tak dapat sedut, aku rasa macam nak meroyan, sampailah dapat mende tuhhh.. huarggghh.. mau jadik hulk hogan.. ni hasil dari pengaruh Encik Mate Tecik (bukan nama sebenar)... dia yang patot bertanggungjawab.. tapi aku telah dpengaruhi dan ditinggalkan jauh Encik Mate Tecik setelah mendapat ketagihan halal neh.. Sungguh tak bertanggungjawab dirimu!!!!!

Kalo dapat sedut, lidah kelu, badan sejuk, hati aku pon sejukkk.. bahgio dok.. sebahgio Nora Elena bersama Seth Tan.. pulissss, aku tak layan pon citer tu, ni pom dengar sipi2 tinge je dengar dorang citer.. ni barang baik punyerrr.. siap ade WEBSITE dok.. tengok la weh.. macik cun ade sorang citu dok buat tarian harimau.. barang baik derrr..


gileerrr sedap coolblog!


pebret nihh, choc bland with pearl..

gilerr muke bahgio pat sedutt.. arrgghh


Wokeyhh.. esok aku nak kirim kat member aku kalo die sanggup jadi pak sanggup tolong belikan.. Adios bro n sis!

Thanks for reading ♥ =)

Friday, 17 June 2011

Kenape kita tak kekal bersama orang yang kite sayang?




Kenape??


Assalamualaikum... Ni Haooo..


Tuk peringatan diri saya dan kamu..


Mungkin ade di antara kite pelik kenape first love tu tak selalu berjaya?? Kenape cinta berchenta tak berkekalan?? Why i shud meet him, not da Mr. Right for me??


Ini ade jawapan nye.. FIRST LOVE memang payah nak lupe kan?? ngaku pat!!! iye kan? tapi why i shud meet da love kalo ia tak berkekalan?? Ni kerana, apabila kita jumpa dengan first love.. memang tangkap cintun habis la kan.. dalam hati hanya ade kamu.. lautan api sanggup ku renang.. sehati sejiwa, sorang mati sorang gile... pirahhh!!!!!


Allah tak kan benarkan hamba-Nya mecintai makhluk atau selain pada-Nya yang diletakkan tertinggi dari Dia.. maksudnya.. Allah akan menyedarkan kamu pada satu detik.. bahawa Dia patut kamu cintai.. Oleh itu, Allah akan putuskan atau membuat kamu sedar bahawa.. cinta manusia tak kan kekal.. cinta pada-Nya akan kekal selama-lamanya.. Pada saat tu, kamu akan sedar.. bahawa cinta paling teratas adalah pada Allah..


Cinta yang tak boleh lupakan mesti kamu sayang giler-giler pada die.. memang ku hanya ada kamu lah! Kawan pon diabaikan.. tapi lepas kamu putus.. kamu baru sedar.. kamu telah banyak abaikan orang sekeliling kamu termasuk family.. dan banyak melukakan mereka.. Ok, renungkan cinta kamu sekarang begitu kah?? kalau begitu berubahlah kepada lebih baik.. utamakan Allah.. utamakan family.. dan jaga hati orang tua kamu sebelum kamu menjaga hati gewe kamu..





Keburukan terlalu sayang ~~

♥ Kamu akan berasa kamu di abaikan kalo sesaat si dia buat tak tau je
♥ Kamu sanggup melukai family atau kawan untuk si dia
♥ Sanggup menipu org lain semata-mata untuk si dia sebagai nya
♥ Kamu akan berasa jeles kalau si dia keluar dengan kawan-kawan lain walaupon tade niat
♥ Kamu akan berasa tertipu padahal benda tu kecik je..
♥ Kamu akan mengongkong si dia dan buat dia rasa rimas..
♥ Benda kecik akan dibesar-besarkan dan bergado..
♥ Mungkin akan terputus di tengah jalan.. isk isk




Kelebihan biase-biase je ~~


♥ Kamu akan menjadi seorang yang cool dan chill je kalo si die buat salah..
♥ Kamu akan menjadi open minded..
♥ Si dia pon makin sayang.. hee
♥ Kamu akan rase biase je kalo ditipu..
♥ Hati kamu makin kental
♥ Kamu akan dihormati..
♥ Jarang bergado..
♥ Dapat menyelesaikan masalah dan berfikir rasional..
♥ Kamu akan bersabar dan dapat menempuhi dugaan dengan baik dan InsyAllah sampai ke jinjang pelamin..
♥ Kamu tidak merasakan dunia ini berakhir walaupon putus dengan si dia..




Bercinta bukan tak boleh.. tapi berpada-pada jangan sampai termakan diri, dan time susah baru nak cari kawan.. tapi time hangat bercinta, kawan pon ditinggalkan.. maksud ditinggalkan disini, pandai-pandai lah kamu bahagi antara kawan dan chenta.. dan jangan sampai terabai family.. Ukess.. tu sahaje nak dikongsi..


(Image from google)



Jika anda menyayangi seseorang itu kerana Allah, maka janganlah bertengkar dan berbalah dengannya, janganlah menanyakan sesiapa tentangnya, kerana orang yang ditanya itu mungkin memberitahu anda perkara yang mengelirukan yang boleh menghalang perhubungan anda dengan orang itu.







pstttt : Yang dah single, mungkin si dia bukan terbaik untuk mu.. Teruskan hidup! yeahh!!



Thanks for reading ♥ =)

Thursday, 16 June 2011

Menarik di Joho, Lepak dulu la beb!

Assalamualaikum dan salam SATU Malaysia olss.. (skema)


Kalo aku g mane-mane mesti ade tanye mane ar demo sokmo g jale johor? pe best kat joho hah?? Neh laa tujuan sebenarnye.. Nak kongsi ler serba sedikit tempat yang menarik.. menarik bagi aku ni dari segi makanan or suasana or kemurahan makanan..  I ni student n stil makan makpak nyer duet.. so kena kire kemurahan kos ye.. entry ni sesuai dan amat2 sesuai untuk student UTM, Skudai..


Ranking first on my list!! (tak kan ur list lak)

 NASI AYAM PENYET/ AYAM PENCEN
Taw tak nasik ayam penyet sangat lah diminati dan digemari student UTM, skudai dan sewaktu dengan nya..  kalo sebut nasik ayam penyet macam ade satu rasukan.. ecehh.. boley sawan beb.. sebab?? Murah dan banyak dan mesti lah sodap kan.. fuhh.. berasap tinge beb.. Nama kedai paling aku shuke Restoran Pinang dekat je dengan UTM ney.. Hidangan die ada nasik, ayam ¼, sambal, sayur, tempe.. sape2 yang berkunjung kat UTM pegi la beramai-ramai kedai ni.. kat tempat lain susah kot nak merasa yang sedap dan tulen… sambal menentukan ketulenan nasik ayam bersara.. slurrppp… sodapppp!


tengok restoran je pon ley kecur air liuq, cane tuh?




oh, lupe lak harge hanye 4.50 hingget!



U MALL
U mall je de? Pe kelas?? memang tade kelas kan aku? Aku memang insan biase je.. haha.. bes g U mall sebab ade wayang! Ni pon dekat je kat Taman U..Tiap ari Rabu mesti cek cite yang half price wayang keje aku ni..kalo nak tau cane cite half price, cite tu mesti lah lebih 2 minggu dah tayang.. naseb baik sem ni ari Rabu aku memang tade kelas, kalo tak memang ponteng kelas je keje aku..  dan jugak ade karokkkkk.. lalala.. (tetibe lagu Amelina memori daun pisang berkumandang).. aku biase layan karoke jamban je kat U Mall .. sebab seringgit 1 lagu.. tak mampu la de nak karok bilek2.. kalo reramai besh ar.. ni stakat pegi dua ketul je nak karok bilek memang tak berbaloi..


ade Giant skali, leh la kalo nak beli ikan..




DESARU
Kat johor selama aku stay 2 taon, teringin nak g desaru.. orang cakap pantai die cantik.. member aku da penah pegi taw.. aku lom smpai seru nak g ag.. teringin gak nak g.. aku shuke pantai sangatttt.. walaupon keburukan pantai cepat sunburn tapi, pantai bagi ketenangan tuk aku.. tengok air berombak.. nak mandi takut ade buaya, ade jaws, ade pirana.. buaya pantai ade taw.. jangan tatau sekarang buaya pon da leh hidup kat air masin.. tapi tatau kesahihan die la.. 

tenangnyee.. tengok gambau pon jadi lah.. yeay!




HUTAN BANDAR
Kat hutan Bandar ni ade chicken chop murah beb.. 5 hengget sepinggan and banyak..western nyer meal la pendek kate.. sesuai la tuk student nak buat melantak n suh kenyang sampai malam.. ni pon aku dah banyak kali gak laa.. orang tue2 cakap, kalo g tempat orang, merantau la selagi boley.. bile lagi nak kenal tempat orang kan??

hah, hamek kau chicken chop 5 hengget..




STEAMBOT
Haaa.. ni sangat menarik tau.. makan steamboat beb.. lu kalo nak makan banyak2 smpai tepecah perot ni la tempat nye,, Mama Lynn stembot, De Terrace Steamboat.. ade grill ade stembot skali .. ade seafood, ade darat food.. aiskrim, dessert lagih.. hape ag kau nak? sume ade.. dekat je ni.. area Taman U and Danga Bay.. best wooo.. sekepala lam 18 hengget je.. dok la situ lame 5 jam makan banyak mane pon.. dorang tak kan halau.. tak rugi.. lu ikat perut sehari jangan makan.. pastuh makan manyak-manyak kat situ.. Search Google map laa.. takut sesat, makan langsat.. so, aku suggest pegi je reramai taw, makan bayk-banyak biar bankrup kedai tu pon tape.. berbaloi-baloi..

kerakusan melanda tanpa disedari..


From Hani
With Hug!


Thanks for reading ♥ =)

Lelaki Buntu : Apeee Pompuan Nak??




Assalamualaikummmm olss dear ~~

Hoi hoi oiiiii..
Meh laki-laki, pompuan-pompuan..
Laki ni salu pikir pompuan is complicated..
Padahal ekau tu dok paham pompuan..
Pastuh nak cakap pompuan complicated pehal dok???




1. Perlukan belaian 'angin' kasih sayang ja :)

Kasih sayang bukan ko keno belai hari2.. naik miang laa pompuan ko buek belai hari2.. Ko pon menyampah nak belai hari.. nt belai jadi lempang.. Mean belaian 'angin' tu ko dok jauh pon boley bertanya kabar.. 'Awak dah makan ke?' , 'Mu makan gape?' somting like dat pon pompuan dah rase kaseh sayang dok.. spend quality time with her.. just show ur love dari perbuatan.. ni just cakap2 aku sayang ko, papa sayang mama.. tapi somting small tanye makan pon idak.. simple kan?





2. Nak main game buleh dak bucuk??

Bucukss la sangat kann.. buleyyyy~~ bucuk hang bukan dak paham pon korang nak main game PES, DOTA (Dunia Orang Tade Awekss) tapi tapi tapi but but but hang lepas or before main game tuh layan lek lok.. Ni nak main game cakap macam nak ajak wrestling WWE kenape dok?? 'Ahh, sibuk ar, nak main game la!!'  bezaaaa  'Saya nak main game ni, nt lepaih main game, kawe teman awok ye.. :) ' letak lah smile sket nak amek hati kan.. kalo die cakap buley, lantak korang lah nak main sampai die tertido pon haa.. sama jugak kalo nak hang out dengan frenss.. simple kan?




3. Cakap elok2 bukan pujuk..

Kami tau korang naik menyampah bile nak pujuk pompuan.. haaa, ingat pompuan tak menyampah bile korang cakap kasau?? pompuan pikir 'eeeee.. laki ni memang aku tak kenal ngan ko pon tape..' Korang pilih la cakap kasau, gado2, pastuh kena pujuk, or cakap elok pastuh tade pape.. tak ruginyer cakap elok2.. cakap elok2 mean sini kena cakap satu-satu.. Pompuan akal die 1 je.. nafsu 9.. die bukan boley pikir sendiri sume.. laki kalo bagi pendapat kena cakap sebab dan akibat dan kalo pompuan tu tak dengar cakap lagi, ko tinggal je tepi longkang.. memang agak bebal mam semut kewww.. kate lautan api sanggup ku redah, cakap elok2 tak kan tak leh.. simple kan?





4. Pesan Memesan adalah macho


gagah nye abam neyyy~





Pompuan suke laki protected.. jgn over, just protected.. walaupon ko laki kuruih keding ka, tapi behaviour ko cam protected, memang auto tak payah guna manual la nampak gagah perkasa.. caranya, 'Awak tunggu saya dekat sini jangan pegi mane2'.. tu kalo dekat, kalo dok jauh? 'Awak kua lek lok, handbag pegang takut kena ragut.. sekarang bahya kat lua'.. Oh, abam machaaa ku.. auto ko nampak protected.. macho, gentel sume nampak.. padahal pesan je.. hahahaha.. simple kan?





5. Tegas la siket derr


Ko tu laki.. Kena tegas!! haip2.. tegas camne? tade guna kaki tangan ye tegas ni..
Pompuan : Nak ikot tengok bola LIVERPOOL vs MALAYSIA?
Laki : Tak boleh bahaya, orang ramai, tak elok, tak manis..
Pompuan : Ok..

Die mintak berpuluh kali pon, ko cakap tak boleh, die akan hormat and automatik die hormat ko.. see?? tegas k..



Tu je pompuan nak.. just show ur caringness, protectedness and kelakianess..
Guyss, u olss tak payah pikir pompuan ni complicated sangat.. simple je sume..


Note :: Olso, pompuan kena kool & jangan cepat melatah and marah ye.. no no no tak suke tak suke.. Ingat!! Amarah adalah sifat saitonnn..




Pesanan dari pom pom pompuan tulenn.. auww~~




Chill and have a nice day!! :)


Thanks for reading ♥ =)

Wednesday, 15 June 2011

Selamat Tinggal Kulit Bermasalah..

Assalamualaikum dan salam sejahtera..


Aku sebenarnye tak boley tengok dan pantang melintang tengok muke orang bermasalah tau.. Aku rasa patot dan bertanggungjawab bagi tau ape yang aku tau.. Aishh.. Kalo ade makhluk lalu depan aku ade pimple cumil, aku rasa nak tahan pastu nak cakap “Boley saye picit ur pimple and buat facial treatment tuk awak?” tapi setakat ni tade lagi la aku buat camtuh.. mampuih nak kena campak ke lantai ke? Geramm sangattttttt tengok pimple bertapak free2 je tak bayar sewa… Grrrrrrr… sob sob



Aku pon berpimple gak.. mane ade makhluk hidup tak penah ade pimple? Kalo ade meh bawak jumpe aku meh.. aku bagi gula-gula bahagi 2  syer dengan aku.. bahaha.. Ok, ready, Go!



Cuci muka sebelum tido dan……
amboii, sdapnyee pocik ni tito..



Cuci muka u olss dulu sebelum tido.. sebab kite tido lame tuu.. dalam 8 jam kot.. nak ke kuman dok diam atas muka 8 jam? Mesti die pon borink.. so kuman akan merebak dan meresap dalam kulit.. better cuci muka.. after cuci muka, haaa…. Ni penting!!!! Pakai lah toner/ penyegar setiap kali selepas cuci muka adik-adik pompuan, jate, tino sume.. time cuci muka liang roma akan terbuka dan toner ditugaskan akan menutup balik liang roma tuh.. then pakai la krim malam or whatever krim sesuai after that.. kalo tak pakai toner ape akan jadi??? Kotoran habuk akan masuk sama jugak macam tak cuci muka dan mengakibatkan pimple bertapak.. so, sape tade toner pegi beli cepat-cepat!




Saya dah tade pimple, tapi ade kesan parut camne?


kulit kayu manis.. tapi pahit.. blueewkk..


Ni saya gunakan petua orang tua2.. saya tak tua lagi.. umo baru 16 ye kakak-kakak, abe-abe.. guna kulit kayu manis! Euwww.. ape tu u?? Kulit kayu manis ni satu rempah.. bentuk macam kayu.. hempuk kat kepale pon sodap.. just kisarkan dulu kulit kayu manis dan nak pakai campur dengan air biase, bukan milo.. pakai lah tiap2 malam ke, siang ke, suke hati kau lah.. mudah-mudahan akan hilang.. tapi ade saket sikit, nak cantik kena berkorban tau.. hehe




Saya ade pimple tapi tak kecut2 / kering / tak ilang lak.. cmne?


geramnyyeeee.. aishhh


Uihh.. ini bahayaaaa…. Yang salu saya amalkan la kan.. saya letak UBAT GIGI.. hahaha… macam tak logic.. eh2 logik lah… I dah buat salu tau.. amik siket je ubat gigi mint punyer.. jangan stoberi lak, memang makin suke la pimple dapat makan stoberi.. letak selama setengah jam.. letak pada jerawat je.. jangan letak kat idung, kemek kang..  u will c and feel  da different.. pimple akan kering, malam nak tido letak lagi sikit.. esok nyer jerawat kecut.. dan cepat hilang.. InsyAllah..




Kulit saya kusam dan tak cerah cmne…



Perubahan yang mendadak.. kui3



Alaaaa… small metter la tu… ecehh.. beli pencuci muka yang bersesuaian! Nak cerah beli la percuci muke ade pemutih sikit… sentiasa cuci muka bila rasa perlu dan, pakai la toner siket, after that, pakai krim.. Krim pelembap pon boley, krim pencerah pon boley, krim siang pon boley, krim kek je jangan! After pakai krim pakai la pulak bedak yang sesuai.. Siyesly u will look gojes!!! Nanti muka u olss akan nampak ala-ala Aishwarya Rai tau..  Tanak ke? Sombong nye die…Tanak sudaaa…





Kulit saya berminyak.. cmne?


Minyak sampai boley menggoreng ke? Kalo berminyak, rajin-rajin cuci muka tau.. berminyak akan memerangkap kotoran.. so, pimple pon akan hadir d pipi mulus tuh.. dan cari krim yang tak berasaskan minyak.. ukeh? Understeng?? Goooooodddd….




Perhatian kepada Lelaki!!

Hi, saya pompuan.. so saya tak tau camne kulit u olsss… wuuu.. sory sangat tak dapat syer.. nanti I tanye abang I die jaga camne ye.. Tapi the basic thing, cari pencuci muka bersesuaian.. kalo berjerawat tu, bole la nak tengok nasihat I kat atas camne.. tapi pasal krim-krim tu.. em.. better tanye diri sendiri nak ikot ke tak..



Ni I belajar dari pengalaman sendiri tau kawan-kawan.. Siyesly bukan main-main u will look different.. Amalkan dengan penuh kesabaran dan jitu.. nak pakai amal semalaman terus jadi memang pakai klorok lah kau.. sekali hidung tade terus..  Sebenarnya kebersihan muka sangat penting dan penampilan sangat penting, it will give u confident.. So??? Renung-renungkan dan Selamat mencuba…


Pesanan Penaja > Jangan ikot kalo ragu-ragu.. saya tidak akan menanggung sebarang risiko.. anda lah yang menentukan! Adios! Terima Kaseh Daun Keladi Membaca.. =)



Thanks for reading ♥ =)

Salam Pembukaan.. (*_*)V


Hi olss, dis just my personal blog... between me n u.. ecehh!! da masuk kali ni 3 kali dah buat percubaan untuk berbelog.. tapi hampehh.. saya suka berbelog tapi tak menjadi dan minum coolblog (sejenis brand minuman ye adik2) nyum nyum nyum~ nanti saya kenalkan pada awak sume.. okies lah, ni curik masa dalam lab.. biase lah.. pepatah melayu kan dah ade, "sambil belajar dalam lab, kite berbelog".. bubyeeeee ^__^



Hepinyaaaaa dapat berbeloggg~






Thanks for reading ♥ =)