Wednesday, 30 November 2011

Wordless Wednesday

Rindu nak tiom bau ni lagi..




Hey you! plezzz give me back what you take from me! I need my speck back.. I need my perfume back.. yang lain kira halal.. huk hukk.. what you want from me haa.. i do not take anything from you gurl.. how dare u do dis to me.. nak dapatkan semua ni bukan senang.. walaupun kecik, sangatsangat berharga bagi saya! he gave to me with his own hard work.. he work for it! Its not for you but suppose me!


#semogadibukakanpintuhatikamugurl

Sama-sama berdoa i can get it back.. aminn..





Thanks for reading ♥ =)

Friday, 25 November 2011

Saya Sudah Gemok!


Assalamualaikumm...

Salam sejahtera, vanakem..

Initipati hari ini.. saya sudah gemokk...

Anak buah saya pun cakap saya gemok.. Saya ade dua orang anak buah-buahan.. dua orang ni pun tak leh nak handle.. mulut pot pet pot pet.. Sorang adik yang manja tapi ganas.. Sorang kakak yang lembut tapi selalu menanges kena mengalah.. kesian kakak..




Sya : Adik, mana baju raya awak..

Adik : Kejap ea saya ambik baju saya.. (sambil berlari tongek-tongek)

Sya : Chantek la baju awak..

Adik : Memang la, ibu saya beli.. Mana baju awak Cik Aa? (Cik Aa= pronouns Cik Ar)

Sya : Ni baju raya saya.. (sambil tonyoh-tonyoh dekat hidung die)

Adik : Haa, besarnye baju raya awak.. Awak gemok laa..

Sya : ^%$@%* huh.. T___T





Tengok lah adik nyata jeles kalau libatkan kakak die.. sian kakak..




I nak main buaian pun die leh datang nak duduk di ribaan guwe.. ish3.. manje sungguh!



Suke sangat snap pict.. Anak buah yang mewarisi la kan kalo tade anak lagi.. muahaha



So, mari berdiet.. sekarang sya ade amalkan satu diet ni.. tanpa kebulur.. tanpa ragu-ragu.. nantikan Sya syer ye.. One more, tudung macam sama je semua gambar.. hehe.. abaikan!

Selamat Hari Jumaat semuaaaa~~~




Thanks for reading ♥ =)

Monday, 21 November 2011

SEKSI SEXY


Assalamualaikum...




Nampak tak? kalo tak nampak click besarkan..


Haa, ni nak habaq mai.. kawan ceq ado la sorang ni haa, nak suh ceq cari calon bini BERTAQWA TAPI SEXY.. pehhh, berangin gak la kan pikiq calon jenis mana camtu.. pikiq seksi dalam-dalam camna la mamat ni nak.. 1st at all, ceq bukan agensi cari jodoh tapi buleh la nak tolong kawan-kawan..

Seksi ini bukan seksi bukak dada sampai nampak tahi lalat, bukak kepala, pakai baju jarang sampai nampak pusat, dak eihhh.. sume makhluk pompuan ada tutttt and tettttt.. sume tu seksi mata kasau.. ni seksi yang bila tengok dia pun, tak jemu.. Bagi ceq la kan.. tu seksi tak rare.. sekarang kita nak cari yang rare sikit...



  • Seksi pada tingkah laku
Seksi ni memang tak jemu nak tengok, lemah lembut, sopan gilakk.. buat sesuatu dengan ikhlas.. cakap pun lemah lembut ja.. cakap pun tak berlebih-lebih.. time perlu je cakap, tak da nak ngumpat macam joyah mulut senget.. susah la nak tengok pompuan camni zaman ni.. jalan pun tunduk, tengok laki malu sampai merah ja muka.. nampak kucing tepi jalan pun sanggup pegang walaupun kucing tu busuk gilaksss... auwww.. so sexyy~



  • Seksi pada kata-kata
Seksi jenis macam ni lain lak.. cakap pun slow lembut je.. nak dengar die mencarut susah gilak.. cakap mende baik-baik ja.. sampaikan orang tertunggu-tunggu, "bila la minah ni nak mencarut?".. pehhh.. sexy doww pompuan camni.. walaupun nak marah stil boley tersenyum.. status pun baik-baik je update.. buruk dow kalo pompuan update mencarut-carut nak marah.. nampak em, em tak sanggup nak cakap, tapi kena cakap.. kalau pompuan update mencarut, dalam hati akan ada berkata "kesian la pompuan ni, nampak sangat kurang kecerdikan dia"... makin cerdik, makin sexy..



Aku rasa dia sexy tak tau nape woiiii..



  • Seksi pada pemikiran
Seksi ni memang payah nak jumpa, mungkin dalam 100 orang ada 1.5 orang yang seksi dalam pemikiran.. sebab memang sudah tersurat pompuan pendek akal.. jarang yang nak panjang akal.. panjang tangan ado lah.. hoho.. seksi kalau pompuan tu panjang akal jarang nak marah, merajuk sikit-sikit kire panjang akal gak la.. merajuk nak perhatian.. bukan merajuk tak dapat handbag ye cik adek.. sampai kena request, "marah la aku woiii".. sexy gilosss ar pompuan macam ni.. cool and steady..



  • Seksi pada hati
kalau sexy jenis ni, "ko ni, orang menyusahkan ko, ko bley je senyum then tolong dia, padahal dia mengumpat ko, dia tolak ko masuk lombong, tapi ko tetap tolong dia, kenapa haa?".. pompuan yang pemaaf dan sentiasa berfikir positif dan mempunyai kesabaran yang tinggi juga antara pompuan paling sexy dan hot..



  • Setia juga seksi
Walaupun ramai gilakss laki kayo ka, laki hensemm ka, Hafiz awan nano ka, ehh.. sory hafiz.. kau hanya setia pada satu.. setia bukan kurang kecerdikan.. kurang kecerdikan ni jenis lelaki mat rempit dah memang tersempit pahtu tak pandai nak menghargai, pahtu kaki pompuan lak, memang ko patut cari lain.. Setia juga seksi.. auww..


Seksi bukan hanya pakai baju kecik dan seluar kecik, seksi adalah subjektif.. kalau bagi ku lelaki hitam maness adalah seksi, mungkin bagi kau tidak.. kalau bagi mu hidung mancung seksi, mungkin bagi ku tidak..

Seksi-seksi kan lah diri mu dengan harga diri.. Sekian...



Thanks for reading ♥ =)

Monday, 7 November 2011

Kerjaya dan Masa Depan


Hey hey hey... Assalamualaikumm~~


Less than three week dah sya nak habis practikal.. So many thing i learn at IRIDEA.. Tapi masih lagi belum buat keputusan which i want further study take Master or terus bekerja di IRIDEA.. My ummi want i further study, she hope i can be a lecturer.. But sya nak la kerja dulu timba pengalaman and bina tapak dulu.. nak cari harta sikit, umur dah tua dah tapi harta pun tade lagi.. hihi


Nak gak belanja adik-adik dan bantu adik yang mana masih lagi study.. and bawak ummi melancong.. insyAllah.. Tu cita-cita untuk sekarang.. Then sya nak buat lesen kereta!! tu penting.. no one will help u kalau susah.. tak kan nak call taxi malam-malam buta? then kalau balik keja hujan ribut kuat sangat, nak balik camne? huhu.. sya dah la pompuan.. susah kan.. keje sorang-sorang bukan dengan kawan-kawan.. kena berdikari!

Professor Ir Hani Aisya.. muahaha



There's have kelebihan dan kekurangan la dalam setiap pilihan.. So, better i do istikarah! Master or kerja? Helpppppp~~ Kompiussss~~~





Thanks for reading ♥ =)