Monday, 26 December 2011

Review Satu Malam Kubur Berasap




Assalamualaikummm...

Ermm.. Sya tengok citer ni dekat Alamanda.. Padahal rumah dekat dengan IOI Mall, tapi perasaan rasa macam harga tiket murah dan berbaloi kat Alamanda.. Perasan sungguh! hee... Sebabbbb musabab Alamanda wayang die Golden Screen Cinema (GSC) tiket memang murah berbanding then Tanjung Golden Village (TGV). IOI Mall pun GSC tapi Sya rasa suasana, bilik dia kot tak berapa nak besttt berbanding Alamanda..


Ok, citer ni memang la ade lawaklawak sengal die.. Bukan tak best tapi melalut sikit jalan cerita patut lurus tapi bengkangbengkok lak.. Pengajaran tu ada.. Cuma Sya tak berapa suka jalan cerita dia..


Start citer mulamula biasa lahh usik mengusik dengan hantu.. Then yang kena usik ada 4 orang laki muda.. Lepas dorang kena usik, pihak dari TV tahu.. Ada siket busan time orang dari TV nak rakam hantu tu wujud tak kat Kampung yang Kubur Berasap ni.. Time pihak TV lari kelam kabut sebab tahu hantu wujud tetiba teserempak dengan yang kena usik 4 orang pastu, ade sorang pakcik ni skali dengan dorang hilangkan roh hantu camtu je.. macam tak bestt.. cepat sangat hantu hilang.. Sebab kenapa roh hantu tu muncul pun die buat macam imbas kembali.. Macam tade function je pihak TV datang nak rakam..





Tu je lahh cerita hantu lawak.. Tapi lawak tu memang menjadi.. Still Sya enjoy tengok citer tu walaupun tengok tutuptutup mata, tutuptutup tinge sikit.. hehe.. bukan penakut, sound efek die buat orang lain tengok jadi takut.. padahal biase je hantu die.. hehe..




Tiket wayang pukul 11 malam, tapi kitorang sampai awal dalam pukul 9.45 malam.. So sambil tunggu mencekik la dulu ye dak? Dah mencekik pun banyak lagi masa nak tunggu citer hantu.. Perangai pun menjadijadi over eksaited nak tengok citer hantu kunun kannn...




Adik Sya yang sekarang di bawah tanggungan ku.. Thanxx teman i kt KL ye..


Ya, kami tau walaupun kami adik beradik, muka tak sama.. HAHA


Ayokkk, da start biol bila tau nak tengok citer hantu.. 


Putus wayar bahagian bibir..


Adeiiii, dah tak dapat di selamatkan sudeyyy... HAHA


Ok, dah sehat balik.. 


Sya pegi tengok 4 orang dengan adik Sya, then sedara lagi 2 orang.. Tengok dekat Alamanda berbaloi sebab dapat jumpe Aaron Aziz dan Maya Karin.. Sempena citer Ombak Rindu.. Muehehehehehehehe.. Tapi gambo Sya dengan Aaron terlalu mesra giteww.. Sampai Aaron pun nampak malumalu gajah ngan Sya.. Muahahahaha.. Sila lahh jeles ye.. heee



Aaron Aziz tewwwww.. Sory u, terpeluk u.. Ade i kesah?



Macam best fren je ngan akak Maya Kering.. auww~~


Kesimpulan, citer Satu Malam Kubur Berasap Sya bagi 3 bintang dari 5 bintang.. 

Penat membebel, adiosss bebeh! 




Thanks for reading ♥ =)

No comments: