Tuesday, 20 March 2012

Who is me Hani Aisya?



Assalamualaikum... Ni Haoo~  Wo Hen Hao..




Paham tak ayat tu? Hehe.. Sya ni bosan.. then im wanna share who is me.. AWAS! Mungkin panjang entry ni.. mungkinnn.. Start dari lahir lah best kann..




  •  Who is me? Diberi nama sebenar pendek je, `Aisyah Bt Abdul Aziz.. Yang diberi nama sebab Ummi Sya mimpi dapat anak perempuan nama `Aisyah.. That is me.. yes, nama memang ada tanda koma atas dipanggil Ainsyah..
  • Who is me?  Seorang kanak-kanak periang bersama yang dikenali dan doluu salu mintak makanan kalau masuk rumah orang dan selalu dipakaikan skirt oleh my sisterssss!
  • Who is me?   Anak kepada Cikgu Abdul Aziz dan Cikgu Azizah..
  • Who is me?   Seorang kanak-kanak yang mempunyai keyakinan rendah untuk berkawan dan dipanggil dengan panggilan huduh-huduh... Memang sangat huduh.. Kena buli sokmo..
  • Who is me?   Tiada kawan rapat ketika kecik melainkan jiran.. 
  • Who is me?   Seorang pelajar "lompat kelas" terpaksa adaptasi Darjah 3 terus ke Darjah 5 sehinggakan mendapat UPSR 2A jeww.. 
  • Who is me?  Terpaksa bersekolah menengah jauh dari sekolah rendah dan sehingga rakan sekolah rendah tidak kenal sehingga hari ini.
  • Who is me?  Tinggal di hostel dari Form1 sehingga Form5 dengan mengenal erti kawan-kawan yang sebenar.
  • Who is me?  Seorang perempuan yang dibesarkan dalam family yang tidak sempurna dan hanya sempat merasa kasih sayang seorang abah sementara sahaja. Belum puas untuk merasa dimarah, dijaga dan diambil berat olehnya.
  • Who is me?  Seorang yang mendapat keputusan yang tidak baik dalam SPM dikalangan kawan-kawannya.
  • Who is me?  Dengan keajaiban dan berdikari tanpa abah di sisi dan bimbingan ibu yang mencari sesuap nasi untuk 9 orang anak dapat menghabiskan Diploma UTM, KL..
  • Who is me?  Seorang yang mendapat galakan untuk menyambung Degree UTM, JB oleh ibunya tanpa pedulikan perit akan lebih dari Diploma.
  • Who is me?  Seorang yang pernah hilang akal untuk cinta pertama yang musnah dan insyAllah bukan kali kedua nya..
  • Who is me?  Seorang yang sanggup untuk bekerja apa saja menghabiskan Degree untuk ibu yang tercinta.
  • Who is me?  Seorang yang merasakan perjuangan untuk diri telah selesai namun untuk keluarga belum dijuangkan. Tetapi dipaksa menyambung Master oleh ibu walaupun pahit perit Degree masih terasa.
  • Who is me?  Seorang anak dari keluarga susah dan masih tidak sempurna untuk membela nasib keluarga dan adik beradik.




I KNOW WHO AM I..






InsyAllah.. Ummi.. Akan ku balas jasa mu.. Allah bersama Kak Cik selalu..
Kak Cik akan terima apa jua rintangan yang datang..
Terima Kasih Ummi..
Jasamu, airmatamu tak terbalas dengan nyawaku..
  










Thanks for reading ♥ =)

Sunday, 11 March 2012

Susah Sama-Sama, Senang Sama-Sama ye! Pomise!





Assalamualaikumm.. Ni haooo...



Hey dear diary.. weken ni sangatt busann.. kalo tiap weken macam ni, boley kurus Sya! Hari-hari enggak mauu kuar bilek.. Main tenet and manage online shop je.. Huwaaaa.. Busannn tapi Fun! sebab Sya memang suka bendabenda camtuh.. Heeee dan tak makan.. boley bayang tak sehari makan roti jek.. ishhh.. kurus sangat nanti macam tulang.. Semua orang larikkkkk tak nak kawan dengan tulangggg!




Haaa..satu hari kannn, Sya makan dekat cafe.. Then Sya tengok mamat and minah.. macam kapel.. Sya tengok minah ambik banyakkk laukk ayam, sayur, nugget! Then mamat ambik teloq dan kuah sup.. Teloq goreng.. iskkk.. Mamat pun bayar untuk dua-dua.. Iskkkk..


No suapsuap ye, sakit mata.. Kalo sakit tak apa.. HAHA


Sayu je hati tengok mamat makan.. iskkkk.. "Mamat, mamat, meh Sya banje awak meh".. Tercakap macam tu, tapi mamat tak dengar, sebab Sya cakap dalam hati jekkk.. Uwaa.. tak kan nak cakap depandepan.. Habis mamat kena lempang dengan minah kang... Time dorang makan, Sya tengok je kotkot la minah nak bagi ayam die sikit dekat mamat.. tapi tak ade pun..   -_-"





Laki ni kalau dah sayang sanggup die korban.. Perempuan pun sama.. Tapi minah, kite janji nak susah samasama, senang samasama.. Kenapa minah makan banyak lauk, kenapa biar mamat makan lauk macam tu? Huwaaaaa..


Comel budak ni makan.. Gerammm!!





Fakta tak ada dalam buku!


  • Laki kalau dia sayang sanggup bagi semuaaa.. kaki tangan pun sanggup bagi gamak nya..
  • Laki kalau tak ada duit bagitau straight depan ke minah.. supaya minah tahu mamat tak ada duit.. 
  • Minah die nak belanja kan rezeki nama nyaaa.. Kalu minah nak tinggal pun bagusss! nampak sangat mata duitan nye.. 
  • Laki macam tu dah rasa duniaa ini untuk mu minahhh, Tapi!!! jangan sampai abai family pulokkk! Family 1st place in our heart oke?
  • Minah kalau perangai camtu, kena dengan lelaki kedekut memang sesuai..
  • Minah patut tengok lauk mamat apa, kalau ye pun mamat nak belanja.. Baru terserlah perikemanusiaan yang elok..
  • Adab yang perlu ada, kalau minah offer mamat, mamat tak nak gak ayam, minah letak je dalam pinggan.. mamat mesti makan punyerlahh..




Lomentik tak tempat makan ni.. Phuket ni,  Rawai Beach Restaurant..
SIYESLY LAWA!!



Baru betol cinta sampai beruban ni.. I wish I have husband like this.. AMIN!






BIAR SUSAH SAMA-SAMA, SENANG SAMA-SAMA..
TAK SELAMANYA ORANG SUSAH AKAN SUSAH..
TAK SELAMANYA ORANG SENANG AKAN SENANG..
TAK SELAMANYA ORANG JAHAT AKAN JAHAT..
TAK SELAMANYA ORANG BAIK TAK BUAT SALAH..



SEMUA NYA TAK AKAN SELAMANYA KERNA, 
ALLAH ITU ADIL..
DAN SEMUA HANYA PINJAMAN ALLAH S.W.T..



Thanks for reading ♥ =)

Thursday, 8 March 2012

Hari Wanita 08032012




Assalamualaikum.. Ni Hao..



SELAMAT HARI WANITA KEPADA SEMUA GEGEL!





Thanks for reading ♥ =)

Sibuk sikit :(




Assalamualaikum.. Ni Hao..



Lamaaaa tak hapdate blog.. bukan tak winduuu nak taip panjangpanjang.. tapii sikalang kena taip esement panjanggggpanjanggg lak..  Sory lil bit buzy, plus lak macammacam jadi.. Sya masuk study balik sikalang then sibuk mulakan bisness kecikkecik sendiri.. So, if masa ade, memang untuk buat esement, update barang dekat SINI, (Kalo sudi jenguk lerr kedai Sya.. Heee) then hobi lama yang baru start balik jahit pillow teciktecik comelcomel.. Ni pun curik masa sikit esok kelas petang boley tido lambat ape lagi hapdate blog!!


Suke menjahit benda alah ni.. Tu yang tak cukup masa sokmo.. Heeeee
Nama Dari Kiri : Belly, Betty & Benny 



Tak leyhh tito, rinduuuu semuaaa orangggg... My Fammy, Him, tetiba je late nite mcm ni berangan laaa kan da tak leh tido.. Berangan kan FREE! Sya memang minat bisness.. So, Fashion sangattt lahh Sya minat and its my passion.. So, gabungan minat bisness dan fashion terhasil lah idea Sya ketengahkan bisness sendiri hasil dari pilihan baju jenis Fashion Sya sukew! Berangan masa depan nanti nak jahit baju hasil design Sya sendiri.. InsyAllah! =)



Makhluk yang sukaaa gilakkk berangan! Berangan kan FREE! Heee..




Lately fashion Sya sukew ni jenis baju labuh tutup montot, da tua tua ni memang segan nak pakai baju kecikkecikkk.. So dari  SINI  lah Sya cuba ketengahkan gaya tu.. Sopan, dan tak menjolokkkk matamata pocik-pocik yang tengok.. Kalo baju yang jenis sleeveless tu Sya suggestkan pakai jaket or cardigan!




Da terasa mengantuk da.. sikalang 3.50 AM.. Gunitee! Adios! Krooooohh    -_-"


Opss, BACA DOA TIDUR DULU YE!





Thanks for reading ♥ =)