Tuesday, 20 March 2012

Who is me Hani Aisya?



Assalamualaikum... Ni Haoo~  Wo Hen Hao..




Paham tak ayat tu? Hehe.. Sya ni bosan.. then im wanna share who is me.. AWAS! Mungkin panjang entry ni.. mungkinnn.. Start dari lahir lah best kann..




  •  Who is me? Diberi nama sebenar pendek je, `Aisyah Bt Abdul Aziz.. Yang diberi nama sebab Ummi Sya mimpi dapat anak perempuan nama `Aisyah.. That is me.. yes, nama memang ada tanda koma atas dipanggil Ainsyah..
  • Who is me?  Seorang kanak-kanak periang bersama yang dikenali dan doluu salu mintak makanan kalau masuk rumah orang dan selalu dipakaikan skirt oleh my sisterssss!
  • Who is me?   Anak kepada Cikgu Abdul Aziz dan Cikgu Azizah..
  • Who is me?   Seorang kanak-kanak yang mempunyai keyakinan rendah untuk berkawan dan dipanggil dengan panggilan huduh-huduh... Memang sangat huduh.. Kena buli sokmo..
  • Who is me?   Tiada kawan rapat ketika kecik melainkan jiran.. 
  • Who is me?   Seorang pelajar "lompat kelas" terpaksa adaptasi Darjah 3 terus ke Darjah 5 sehinggakan mendapat UPSR 2A jeww.. 
  • Who is me?  Terpaksa bersekolah menengah jauh dari sekolah rendah dan sehingga rakan sekolah rendah tidak kenal sehingga hari ini.
  • Who is me?  Tinggal di hostel dari Form1 sehingga Form5 dengan mengenal erti kawan-kawan yang sebenar.
  • Who is me?  Seorang perempuan yang dibesarkan dalam family yang tidak sempurna dan hanya sempat merasa kasih sayang seorang abah sementara sahaja. Belum puas untuk merasa dimarah, dijaga dan diambil berat olehnya.
  • Who is me?  Seorang yang mendapat keputusan yang tidak baik dalam SPM dikalangan kawan-kawannya.
  • Who is me?  Dengan keajaiban dan berdikari tanpa abah di sisi dan bimbingan ibu yang mencari sesuap nasi untuk 9 orang anak dapat menghabiskan Diploma UTM, KL..
  • Who is me?  Seorang yang mendapat galakan untuk menyambung Degree UTM, JB oleh ibunya tanpa pedulikan perit akan lebih dari Diploma.
  • Who is me?  Seorang yang pernah hilang akal untuk cinta pertama yang musnah dan insyAllah bukan kali kedua nya..
  • Who is me?  Seorang yang sanggup untuk bekerja apa saja menghabiskan Degree untuk ibu yang tercinta.
  • Who is me?  Seorang yang merasakan perjuangan untuk diri telah selesai namun untuk keluarga belum dijuangkan. Tetapi dipaksa menyambung Master oleh ibu walaupun pahit perit Degree masih terasa.
  • Who is me?  Seorang anak dari keluarga susah dan masih tidak sempurna untuk membela nasib keluarga dan adik beradik.




I KNOW WHO AM I..






InsyAllah.. Ummi.. Akan ku balas jasa mu.. Allah bersama Kak Cik selalu..
Kak Cik akan terima apa jua rintangan yang datang..
Terima Kasih Ummi..
Jasamu, airmatamu tak terbalas dengan nyawaku..
  










Thanks for reading ♥ =)

2 comments:

Nana said...

awak,jangan lupa balas jasa mak awak k..mak awak sangat tabah..

Hani Aisya said...

yes dear.. tq, i surely balas jasa umi.. :")