Thursday, 16 June 2011

Lelaki Buntu : Apeee Pompuan Nak??




Assalamualaikummmm olss dear ~~

Hoi hoi oiiiii..
Meh laki-laki, pompuan-pompuan..
Laki ni salu pikir pompuan is complicated..
Padahal ekau tu dok paham pompuan..
Pastuh nak cakap pompuan complicated pehal dok???




1. Perlukan belaian 'angin' kasih sayang ja :)

Kasih sayang bukan ko keno belai hari2.. naik miang laa pompuan ko buek belai hari2.. Ko pon menyampah nak belai hari.. nt belai jadi lempang.. Mean belaian 'angin' tu ko dok jauh pon boley bertanya kabar.. 'Awak dah makan ke?' , 'Mu makan gape?' somting like dat pon pompuan dah rase kaseh sayang dok.. spend quality time with her.. just show ur love dari perbuatan.. ni just cakap2 aku sayang ko, papa sayang mama.. tapi somting small tanye makan pon idak.. simple kan?





2. Nak main game buleh dak bucuk??

Bucukss la sangat kann.. buleyyyy~~ bucuk hang bukan dak paham pon korang nak main game PES, DOTA (Dunia Orang Tade Awekss) tapi tapi tapi but but but hang lepas or before main game tuh layan lek lok.. Ni nak main game cakap macam nak ajak wrestling WWE kenape dok?? 'Ahh, sibuk ar, nak main game la!!'  bezaaaa  'Saya nak main game ni, nt lepaih main game, kawe teman awok ye.. :) ' letak lah smile sket nak amek hati kan.. kalo die cakap buley, lantak korang lah nak main sampai die tertido pon haa.. sama jugak kalo nak hang out dengan frenss.. simple kan?




3. Cakap elok2 bukan pujuk..

Kami tau korang naik menyampah bile nak pujuk pompuan.. haaa, ingat pompuan tak menyampah bile korang cakap kasau?? pompuan pikir 'eeeee.. laki ni memang aku tak kenal ngan ko pon tape..' Korang pilih la cakap kasau, gado2, pastuh kena pujuk, or cakap elok pastuh tade pape.. tak ruginyer cakap elok2.. cakap elok2 mean sini kena cakap satu-satu.. Pompuan akal die 1 je.. nafsu 9.. die bukan boley pikir sendiri sume.. laki kalo bagi pendapat kena cakap sebab dan akibat dan kalo pompuan tu tak dengar cakap lagi, ko tinggal je tepi longkang.. memang agak bebal mam semut kewww.. kate lautan api sanggup ku redah, cakap elok2 tak kan tak leh.. simple kan?





4. Pesan Memesan adalah macho


gagah nye abam neyyy~





Pompuan suke laki protected.. jgn over, just protected.. walaupon ko laki kuruih keding ka, tapi behaviour ko cam protected, memang auto tak payah guna manual la nampak gagah perkasa.. caranya, 'Awak tunggu saya dekat sini jangan pegi mane2'.. tu kalo dekat, kalo dok jauh? 'Awak kua lek lok, handbag pegang takut kena ragut.. sekarang bahya kat lua'.. Oh, abam machaaa ku.. auto ko nampak protected.. macho, gentel sume nampak.. padahal pesan je.. hahahaha.. simple kan?





5. Tegas la siket derr


Ko tu laki.. Kena tegas!! haip2.. tegas camne? tade guna kaki tangan ye tegas ni..
Pompuan : Nak ikot tengok bola LIVERPOOL vs MALAYSIA?
Laki : Tak boleh bahaya, orang ramai, tak elok, tak manis..
Pompuan : Ok..

Die mintak berpuluh kali pon, ko cakap tak boleh, die akan hormat and automatik die hormat ko.. see?? tegas k..



Tu je pompuan nak.. just show ur caringness, protectedness and kelakianess..
Guyss, u olss tak payah pikir pompuan ni complicated sangat.. simple je sume..


Note :: Olso, pompuan kena kool & jangan cepat melatah and marah ye.. no no no tak suke tak suke.. Ingat!! Amarah adalah sifat saitonnn..




Pesanan dari pom pom pompuan tulenn.. auww~~




Chill and have a nice day!! :)


Thanks for reading ♥ =)

No comments: