Sunday, 27 May 2012

My Dream House


Assalamualaikummm..



Bestnyeeeee kalau dah keje.. Banyak wishlist nak ditunaikan.. Salah satunya confirm la a house! Kalau ada rumah sendiri kan senang nak hias-hias biar cumil.. Beli curtain comel comel, lampu comel comel, hias bedroom paling comel and ada husband comel kat tepi.. Ahaksss!



Masa kecik berangan nak rumah atas pokok.. Sebab Sya suka panjat pokok, panjat pokok mangga then makan mangga atah pokok.. terukkknyaaaaa, zaman kecik dulu tersangat lah gangster.. sebab lari dari Ummi cari nak suruh tolong buat kerja rumah.. suh basuh kasut skolah jew punnn..




Comel kan? kan? kan? Tak payah beli tanah, beli pokok.. Ahakks!





Ni pun not bad.. Simple macam rumah tupai.. Ahakss!




Sambil makan mangga, nampak permandangan dari atas pokok, semuaaaaaaaa nampakkkkkk.. Sukaaaaa happpy tenangggggggg then dangggg! "Aisyahhhhhhhhhhhhhhhh!! turunnnnn!!!! tino apo pakai skirt panjat pokok!!" Aiyakkkkkk!!



Tapi dah masuk umur tua ni.. hurmmm.. makin logistik sikit.. Heeee, rumah atah tanah jela.. tapiiiiiii, kenaaaa adaaaa swimming pool! Hohoho.. ni sebab terpengaruh dalam drama Cerekarama tiap Sabtu pukul 9 malam dolu dolu.. Sekarang je start pukul10 malam..




Simple and nice!






Tapiiiii, ni paling sesuai! Simple bertemakan klasik modern.. Ada swimming pool opkoz babe! Heeeee~





Dari front of house!




Simple and i loikeeeee!





From Night View..



Okies, dah berangan! Cukup!! Ni just untuk pemangkin semangat suh rajin rajin belajar and cari part time work!! Adioosssss!! Jom tido mimpi dream house.. Weeeeee~



Thanks for reading ♥ =)

Thursday, 17 May 2012

UTM 48th Convocation!



Assalamualaikummm..



Nak menggilap blog yang berdebu ni.. Bangun pagi, nothing i can do.. Kalau buat assignment macam rajin sangat jek.. Takut pandai umi kite cakap! Weeee..



Alhamdulillah on 8 May 2012, everything going smoothly.. This 2nd Convocation Ceremony Sya join.. Before this UTM 43 Convocation for end of Diploma..  The end of Degree but just begin for Master.. Happy but lil bit worried! Sya sambung Master sebenarnye..



43th UTM Convocation - Diploma




Sorry pada rakan-rakan yang Sya cakap tipu-tipu.. "Sya extand Degree".. "Sya dah habis tapi keje area Skudai".. "Sya tak sambung tapi datang melawat UTM".. Soryyy~~~ Alasan yang tipu-tipu.. Segan nak cakap sambung.. takut orang cakap "Sya sambung sebab tak nak keje la tuhhh".. Bukannnnn sama sekali! Sya dah keje before masuk Master ni.. tapi sanggup berhenti sebab nak ambik Master atas sebab tertentu..



Convocation Ceremony tak best lansung sebenarnyaaaaaa, just boringggg~~ Siap ngantuk-ngantuk lagi tertido dalam hall time Canselor UTM make speech on my front.. Menguap macam dugong kenyang tak yah cakap laaaaaaaaaaa.. berkali-kali.. Huwarghhh!!!! tapi ku gagahi jua.. Part Penutup last Besttttttttttttttt ada part lepaskan belon! Weeee.. Like party!



No family but with TETTTT on convocation again.. - Degree






Iskkkkkk~ Diploma my family tak datang on convo's sebab Sya pikir Diploma kan, Degree ada lagi nanti Sya ajak family datang.. But! Danggggg!!!! Degree pun tak datang..  Sya yang tak bagi datang.. Padan muka!  Jauuuu kottttt dariiiiiiiiii Kelantannnnnnn nak datangggggggggggggggggggggg.. TAK NAK SUSAHKAN UMMI!! So, im alone ditemani  TETTTTT - the one always beside me.. Ahakkks! Tak apa, MASTER CONVO'S UMMI WAJIBUL HUNNAH DATANG! Weeee~






Benda wajib buat time convo!




One of my Classmate! :)





More than words.. Thanks for roses :)




Thanks to UMMI & Family! Thanks friends.. Thanks to TETTT for lovely roses and the suprise you gave me, accompany me, alwayss support me, your never ended support! iskkkk.. terharuuuuuuuu la TETTTT.. 




SEKIAN




Thanks for reading ♥ =)